onsdag 6 februari 2008

Hötorgshallen, stureplansbrats och blodpudding

Blodpudding har oförtjänt dålig ställning bland våra maträtter. Det beror vare sig på innehållet eller smak. Orsaken är helt enkelt det allt för låga priset. Dagsnoteringen på ICA Esplanad, på Karlavägen i Stockholm, var idag var 23:30 kronor kilot. Nu börjar du kanske inse att jag tillhör bodpuddingens sanna beskyddare.

Jag gjorde ett studiebesök i Hötorgshallen tidigare idag med förhoppningen att de kanske hade blodpudding i lösvikt av lite ädlare kvalitet. Vid den första disken jag ställde frågan om de hade blodpudding tittade expediterna på varandra och skakad frenetiskt på sina huvuden. - Nej, sa den enda, men vi har polsk blodkorv… Runt hörnet fick jag samma svar och vid den sista anhalten i Hötorgshallen fick jag samma nedlåtande besked. – Nej! Varpå jag istället fick köpa min blodpudding på ICA av märket Gea’s. Förvisso inget ont med det.

Med bacon, rårörda lingon och en fräsch sallad är blodpudding en riktig delikatess. Om kilopriset var tio gånger högre än dagens så skulle denna lika välsmakande som ädla maträtt garanterat serveras på både Nobelfester och andra finare middagar och vara en sann rival till exempel gåslevern. Det finns som sagt bara ett fel. Och det är priset. Höj det och bratsen på Sturehof kommer inom kort att skölja ned sin blodpudding med några glas Bollinger.

Andra bloggar om: , , , , , intressant.se

Inga kommentarer: