måndag 16 mars 2009

En helt vanlig måndag

Klockan 11.16 ringde Claes de Faire från Resumé på min mobil. Han frågade: ”Nå, vad anser du om alla dessa miljonbonusar till de redan välbetalda cheferna inom bland annat bank och finans?” Vad svarar man på det? Att styrelse såväl som företagsledning och bonuschefer bör använda sitt goda omdöme. Vilket annat svar finns det? Uppnår eller överträffar företaget sitt lönsamhetsmål så är det väl inget fel med bonus eller gratifikation. Men om dessa infrias samtidigt som företaget tvingas avskeda medarbetare rimmar ett generöst bonussystem illa. Inte minst i dessa, minst sagt, kärva tider.

Vår advokat Monique Wadsted, vår förbundsjurist Tobias Eltell och jag träffade Konkurrensverket efter lunchen kring frågan om annonsör-/mediebyråersättningen och de många miljoner vi på Sveriges Annonsörer riskerar att få betala i vite om vi informerar om de olika procentsatserna kopplade till denna ersättningsmodell. Här om veckan hittade någon en gammal artikel på vår hemsida kring dessa procentsatser och informerade Konkurrensverket såväl som Dagens Media. Sedan var bollen åter i rullning. Suck!
Innan mörkret sänker sig över vår huvudstad måste remissvaret om den nya radio- och tv-lagen vara Kulturdepartementet till handa. Det var den måndagen det…

Inga kommentarer: