fredag 3 juli 2009

3 juli är ett speciellt datum för oss rocknördar

Idag är det den 3 juli (här i USA är det dock fortfarande den 2:a). Alla vi rocknördar - som inte har något bättre för oss än att läsa rockbiografier eller samtliga nummer av musiktidningar som bland annat Classic Rock, Mojo, Q och Uncut - vet att just denna dag är speciell.

Den 3 juli 1969 hittades Brian Jones död i sin swimmingpool. Han hade några månader tidigare fått sparken från det band han en gång i tiden hade bildat – The Rolling Stones.

Samma datum två år senare, 1971, hittades Jim Morrison död i ett badkar i Paris. Sångaren i The Doors hade rest till den franska huvudstaden några månader tidigare.

Den 3 juli 1973 var det dags igen – fast denna gång är det inget riktigt dödsfall (men det smärtar mig ändå). Nu är det Ziggy Stardusts tur, David Bowies alter ego, som tar farväl på Hammersmith Odeon i London. Bowie deklarerar att detta är hans (Ziggy Stardust) sista konsert. Tack och lov var han tillbaka på scen mindre än ett år senare, men denna gång utan att gestalta Ziggy och utan sitt kompband The Spiders from Mars. Gissa om jag saknar Ziggy och The Spiders. Suck!

Andra bloggar om: , , , , , , intressant.se

Inga kommentarer: